Eigen viskotter garandeert vaste aanvoer van kwaliteitsvis

Sinds 2016 heeft Van der Lee Seafish haar eigen visserschip en bevist zij de rijke visgronden op de Noordzee. Het eerste schip was de bokker HD 70, een 40 meter lange viskotter met vangstrechten. Deze strategische keuze heeft goed uitgepakt. Hiermee verzekerde Van der Lee Seafish zich met een constante aanvoer van vis. Om nog efficiënter te kunnen vissen is eind 2017 de Vlaamse bokker B 518 gekocht die de HD 70 heeft vervangen. Inmiddels vaart de “Drakkar’ onder Urker vlag met het registratienummer UK 136, het familienummer van schipper Korf. Dit boomkor vissersschip heeft een lengte van 38 meter, een vermogen van 2000 PK en een koel- en opslagcapaciteit voor 40 ton vis. De bemanning bestaat uit een schipper, een machinist, een kok en drie matrozen. Zij vissen ongeveer 48 weken van het jaar. Er wordt met de bodemvisserij met name gevist op Schol en Tong. Daarnaast wordt ook gevist op Griet, Tarbot, Tongschar, Bot, Zeeduivel en Kabeljauw.

De vis wordt direct na de vangst aan boord gestript (schoongemaakt) en teruggekoeld op ijsslurry. In de haven wordt de vis gekoeld overgeladen en via gekoeld transport naar de eigen visverwerking van Van der Lee Seafish gebracht. Hierbij wordt de koelketen niet onderbroken. De vis blijft daarom super vers en in topconditie. Een gedeelte van de vangst gaat naar de veiling.

MSClogo_NL

Van der Lee Seafish vindt de ketenintegratie heel belangrijk en heeft zo de kwaliteitscontrole van de vis in eigen hand. Van ‘schip tot schap’ valt alle vis van begin tot eind onder de verantwoordelijkheid van Van der Lee Seafish. De traceerbaarheid van de vis is hierdoor gewaarborgd. Het vissersschip is MSC gecertificeerd, wij volgen de richtlijnen voor duurzame visserij. De gehele vangst is duurzaam gevangen met respect voor natuur en milieu. De aangevoerde schol wordt onder het MSC label vermarkt.

Met het eigen vissersbedrijf heeft Van der Lee Seafish de hele keten onder één dak en heeft zo haar positie in de markt verstevigd met een vaste aanvoer van een hoge kwaliteit Schol en Tong, direct van vangst tot afzet. Hiermee bedient Van der Lee Seafish haar internationale klanten optimaal.